Ring Kortrijk

Kortrijk, België (Winkelcentrum)

OMSCHRIJVING
Ring Kortrijk is een gekend winkelcentrum dat dateert van 1973. Er zijn reeds verscheidene renovaties en refurbishments geweest. Sinds 2015 is Wereldhave Belgium eigenaar van dit centrum dat vroeger uit twee delen bestond. Kortrijk heeft 75.000 inwoners, samen met Roeselare is het een van de belangrijkste steden in het zuidwesten van Vlaanderen. Met ca. 200.000 inwoners binnen 10 minuten rijafstand, maakt dat er jaarlijks ca. 3,5 miljoen bezoekers zijn. Het winkelcentrum beschikt over 90 winkels, waaronder C&A, Esprit, Albert Heijn, H&M, Sergent major, Sports Direct, Miss Etam, ICI Paris XL and Coolcat.

In mei 2021 is de gevelrenovatie van Ring Kortrijk van start gegaan.  Het winkelcentrum krijgt een nieuw jasje met een moderne look. De verbouwingen zullen zorgen voor een 5 meter hogere, nieuwe gevel, een overdekte passerelle, rustzones en een evenementenplein. Samengevat: iets strakker in een gezellige groene kader. 

Eind 2019 verkreeg het winkelcentrum zijn BREEAM In-Use certificaat, voor het gebouw kreeg het een score Very Good en voor management Excellent.

BREEAM In-Use Ring Kortrijk
Brochure Ring Kortrijk
Grondplan Ring Kortrijk

YouTube video Ring Kortrijk

OVERZICHT
Winkels | 90
Omvang | 35.000m²
Parkeerplaatsen | 2.000

LIGGING
Het winkelcentrum ligt in het zuidwesten van België, dichtbij de Franse grens. Net naast de Ringlaan, is het makkelijk te bereiken en biedt het plaats aan 2.000 wagens.

BEREIKBAARHEID
Op de parking zelf is een bushalte gelegen en deze wordt bediend door de lijnen 4 en 6.

ADRES
Ring Kortrijk
Ringlaan 34
8500 Kortrijk

WEBSITE
www.ringkortrijk.be

SOCIAL MEDIA
Ring Kortrijk | Facebook
@ring_kortrijk | Instagram