De Box

Gent, België (Winkelcentrum)

OMSCHRIJVING
De Box is een binnenstedelijk winkelcentrum gelegen te Gent en beschikt over een verhuurbare oppervlakte van 3.600 m² verdeeld over 7 units (o.a. Albert Heijn, Jims Fitness, Kruidvat,...). Het gebouw, dat een nieuwe bestemming kreeg toegewezen, was het voormalige restaurant van de Universiteit van Gent. Met zijn metalen structuur, betonplaten en glazen gordijngevels werd het gekenmerkt als één van de eerste "modernistische" gebouwen van de stad uit de vroege jaren 70. Het bedrijfsconcept is gebaseerd op de nabijheid en de diversiteit van zowel studenten als de lokale bevolking.

Het commerciële gedeelte van het gebouw ontving het BREEAM certificaat "Very good".

OVERZICHT
Omvang retail | 3.600m²

LIGGING
Het winkelcentrum De Box is gelegen aan een hoofdader naar de stad. Verspreid langs deze as liggen de belangrijke faculteiten van de Universiteit van Gent. Het winkelcentrum is perfect gelegen in de buurt van "Heuvelpoort", een intermodaal kruispunt op de perifere wegen van de stad en dicht bij de snelweg B401.

BEREIKBAARHEID
Het winkelcentrum biedt een zeer goede toegang tot het openbaar vervoer en voor fietsen. Er zijn 200 fietsparkeerplaatsen beschikbaar.

BREEAM certificaat De Box

ADRES
Overpoortstraat 49A en 
Stalhof 2 / 2A 
9000 Gent

SOCIAL MEDIA
Instagram