Remco Langewouters

Group Controller

Remco Langewouters is een ervaren financial met internationale ervaring op het gebied van financiële verslaggeving, risk management en internal control. Remco is sinds 2 september 2020 bestuurder van Wereldhave Belgium en benoemd voor een termijn van vier jaar.

Daarnaast is hij Group Controller binnen Wereldhave Management Holding B.V., een 100% dochter van de grootaandeelhouder van de vennootschap van Wereldhave Belgium.

Ervaring

Remco is sinds 2010 registeraccountant. Na het behalen van zijn Master Economics and Business aan de Tilburg University in 2005 is Remco begonnen als accountant bij PwC Nederland en later de Verenigde Staten.

In de bijna tien jaar bij PwC heeft Remco gewerkt voor beursgenoteerde en private equity ondernemingen met een focus op de internationale vastgoedsector. Van 2014 tot 2016 werkte hij als Senior Finance Manager voor Angelo, Gordon Netherlands B.V., een 100% dochter van de in de Verenigde Staten gevestigde investment manager Angelo, Gordon & Co., L.P.

In de twee jaar daarna werkte hij als Finance Manager voor Ventolines B.V., een asset manager met een focus op duurzame energieprojecten.