Edmund Wellenstein

Edmund Wellenstein (1982), WTC Schiphol Toren A, Schiphol Boulevard 233, 1118 BH Schiphol, heeft meer dan 11 jaar ervaring in verschillende financiële en commerciële rollen in de sectoren vastgoed, farmacie en energie. Edmund is sinds 2 september 2020 bestuurder van Wereldhave Belgium en benoemd voor een termijn van vier jaar. Edmund heeft de Nederlandse nationaliteit.

Na het behalen van de Master International Relations (cum laude) aan de Rijksuniversiteit Groningen in Nederland werkte Edmund tussen 2009 en 2015 in verschillende rollen bij EBN, de investeringsmaatschappij voor gaswinning en duurzame energie van de Nederlandse Staat. Daarna was hij als Finance Manager Immunology werkzaam bij AbbVie Nederland, een onderdeel van de Amerikaanse beursgenoteerde producent van biofarmaceutische geneesmiddelen. Sinds 2017 werkt Edmund bij Wereldhave, eerst als Business Controller binnen de Nederlandse organisatie en sinds 2020 als Group Business Controller voor Wereldhave Management Holding B.V..

Edmund is sinds 2015 gecertificeerd als “Certified Management Accountant (CMA)” door het Amerikaanse Institute of Management Accountants (IMA), en sinds 2019 als “Chartered Alternative Investment Analyst (CAIA)” door de Amerikaanse Chartered Alternative Investments Analyst Association (CAIAA).