Pijler 4 | Society

Deze pijler focust op de maatschappelijke verantwoordelijkheid binnen het verzorgingsgebied van het winkelcentrum. We willen sociale integratie bevorderen en een betekenisvolle rol spelen in de lokale gemeenschap.

1. Verbeteren van de klanttevredenheid tot GOED.
Bedoeling is om 7.5 (op 10) of hoger te scoren. Een positieve klantervaring verbetert het aantal bezoekers en verblijfstijd, resulterend in meer aankopen en verhoogde omzet.

2. Investeren van 1% van het NRI in sociale initiatieven met een link naar de lokale gemeenschap.

3. 95% van Wereldhave personeel betrokken in een sociaal integratie evenement in 2016.

In België werden in 2015 bezoekers in Nijvel, Luik, Genk en Doornik geïnterviewd. Gemiddeld werd 81.5% behaald. De resultaten werden geanalyseerd en verbeterpunten meegenomen voor 2016 in de specifieke business plannen per centrum. In 2016 werd tevens een huurdersbevraging gehouden.

Een totaal van 105 sociale acties werd gehouden in de verschillende winkelcentra (o.a. Oxfam, Rode Kruis, boekenruil, pop-up zelfgemaakte cadeauartikelen van personen met een beperking, andere steun voor goede doelen,…). Gedurende het jaar wordt een administratieve waardering gemaakt van de ter beschikking gestelde ruimtes, een geschatte huurwaarde/m² voor een gegeven periode. Andere initiatieven werden als kost gemeten. Voor 2016 werd 1.05% NRI behaald.

Personeelsbetrokkenheid werd dit jaar onder de vorm van workshops gehouden. In het kader van BREEAM en ecologie werden insectenhotels samen gebouwd te Kortrijk en Nijvel, daarnaast werden de zonnepanelen installatie en honingbijen op het dak van Luik bezocht.