Pijler 3 | partners

Hierbij worden de relaties met stakeholders bedoeld om zo onze duurzame objectieven te behalen.

1. Creëren van nieuwe permanente retail banen bij nieuwe investeringen.

2. 75% van nieuwe huurcontracten zijn conform aan de Green Lease in 2016.
De Green Lease clausules gaan over werkomstandigheden, materialen, energieverbruik,… huurder en verhuurder proberen zo samen hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

3. Herdefiniëren en implementeren van een duurzaam aankoopbeleid voor alle nieuwe leveranciers in 2016.

Met de verdere verhuringen in Genk en opening Les Bastions Retail Park zitten we voor 2016 aan 96 extra banen.

De green lease werd in 2014 goedgekeurd voor heel Wereldhave en wordt sindsdien goed geïmplementeerd. Bijna 90% van de nieuwe contracten en hernieuwingen werd getekend met deze bijlage. In 2016 werd ingezet op dit aspect als een terugkerend agendapunt met huurdersmeetings. Ook werd er met de plaatselijke teams ingezet op de green lease door te werken rond 1 van deze punten: een wedstrijd voor het beste duurzame initiatief werd in 2016 afgerond.

Een duurzaamheidscharter werd samen met een externe adviseur opgesteld, een soort van handleiding voor correct en duurzaam gedrag, en sinds midden 2015 geïmplementeerd. Vooraf werden verscheidene leveranciers geïnterviewd naar hun bevindingen (onderhoud, technisch onderhoud, veiligheid, afval). België heeft sinds de invoering bijna 100% nieuwe groene contracten getekend op vlak van Operations en Development.